Кафедра електроенергетики
Новини 23.02.2021 р.

Продовжуючи підбиття підсумків 2020 року, НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo згадує ключові події та досягнення в обслуговуванні мереж, а саме роботи під напругою.

У 2020 році на лініях електропередачі 330 та 750 кВ під робочою напругою, без вимкнення ліній, було замінено 390 елементів на трьох магістральних ЛЕП.
Завдяки цьому за рік планові вимкнення ліній для проведення ремонтних робіт було скорочено на 59 днів.
Зокрема, вперше без відключення напруги були проведені роботи на ПЛ 750 кВ – замінено 4 ізолятори в підтримувальній ізолювальній підвісці на ПЛ 750 кВ Вінницька 750 – Західноукраїнська.
Наразі в Укренерго сформовано вже три бригади ВРН по 8 чоловік у кожній (у Вінниці, Запоріжжі та Бахмуті), які можуть проводити 6 видів робіт на ЛЕП без їх відключення.
У планах 2021 року – навчити та сформувати бригади з виконання робіт під напругою у кожній енергосистемі, а також розширити види робіт без відключення напруги на магістральних ЛЕП.
Більше про виконані роботи під напругою та плани на майбутнє у цьому напрямі дивіться у інфографіці та читайте на сайті за посиланням: https://bit.ly/3pH01sv

Автор: Admin

ВСТУП 2023: спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

Кафедра електроенергетики
Сумського державного університету
ЗАПРОШУЄ ВАС
на навчання

за освітньо-професійною програмою: "Електротехнічні системи електроспоживання"

Детальніше